Antal portioner: 4
Ingredienser

1.5 dl ströbröd eller panko 
salt och nymald svartpeppar 
1 st ägg 
250 g färsk getost, skuren i 8 rundlar 
Dressing1 st citron, rivet skal och saft 
0.25 tsk salt 
1 nypa svartpeppar 
1 tsk dijon- eller dragonsenap 
5 msk olivolja 
2 tsk dragon, färsk, finhackad 
Sallad185 g mixsallad 
550 g kyckling, kokt eller grillad, strimlad 
2 msk rapsolja 

 

Gör så här

1. Panering
Blanda ströbröd, lite salt och svartpeppar i en liten skål.

2. Knäck ett ägg i en annan grund skål och vispa upp det med en gaffel.

3. Doppa ena sidan av varje getostskiva i ägget, låt det rinna av ordentligt.

4. Lägg den doppade sidan i ströbrödet och se till att den täcks ordentligt.

5. Upprepa proceduren på andra sidan.

6. Dressing
Blanda citronskal, citronsaft, senap, dragon, salt och svartpeppar i en stor skål.

7. Häll långsamt och under omrörning ner 5 matskedar olivolja till en jämn dressing.

8. Vid servering
Lägg i mixsalladen och kycklingen i skålen med dressing och blanda väl.

9. Fördela salladen på tallrikar.

10. Hetta upp rapsolja i en teflonpanna på medelhög värme.

11. Stek getostskivorna i cirka 45 sekunder tills de börjar mjukna, vänd sedan försiktigt på dem och stek i 30 sekunder. Stek dem i omgångar om allt inte får plats på en gång.

12. Fördela osten på tallrikarna och servera.

 

Kommentera

Publiceras ej