
Antal portioner: 4
Ingredienser
1.5 dl ströbröd eller panko
salt och nymald svartpeppar
1 st ägg
250 g färsk getost, skuren i 8 rundlar
Dressing1 st citron, rivet skal och saft
0.25 tsk salt
1 nypa svartpeppar
1 tsk dijon- eller dragonsenap
5 msk olivolja
2 tsk dragon, färsk, finhackad
Sallad185 g mixsallad
550 g kyckling, kokt eller grillad, strimlad
2 msk rapsolja
Gör så här
1. Panering
Blanda ströbröd, lite salt och svartpeppar i en liten skål.
2. Knäck ett ägg i en annan grund skål och vispa upp det med en gaffel.
3. Doppa ena sidan av varje getostskiva i ägget, låt det rinna av ordentligt.
4. Lägg den doppade sidan i ströbrödet och se till att den täcks ordentligt.
5. Upprepa proceduren på andra sidan.
6. Dressing
Blanda citronskal, citronsaft, senap, dragon, salt och svartpeppar i en stor skål.
7. Häll långsamt och under omrörning ner 5 matskedar olivolja till en jämn dressing.
8. Vid servering
Lägg i mixsalladen och kycklingen i skålen med dressing och blanda väl.
9. Fördela salladen på tallrikar.
10. Hetta upp rapsolja i en teflonpanna på medelhög värme.
11. Stek getostskivorna i cirka 45 sekunder tills de börjar mjukna, vänd sedan försiktigt på dem och stek i 30 sekunder. Stek dem i omgångar om allt inte får plats på en gång.
12. Fördela osten på tallrikarna och servera.
Kommentera