En cheesecake-liknande efterrätt som ser ut och smakar lyxigt, men är enkel att fixa. 

Tänk på att pajen behöver 3 timmar i kylskåpet!
 
Pajdeg
12 st  
75 gram  

Fyllning
3 st  
3 dl  
1 dl  
250 gram  
200 gram  
 

Tillagning

8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

4 kommentarer

Dinner is served

22 Oct 2013 10:57

Åh gud vad gott det där ser ut, får försöka slänga ihop nåt liknande. Tack för tipset!

Svar: Jaa det tycker jag verkligen att du ska göra. har hört från så många att den ska vara riktigt god. och jag personligen älskar den:)
Alexandra

ELIN

22 Oct 2013 12:36

åh vad gott :)

Jeanette

22 Oct 2013 13:05

Den är galet god - baka den!!!

Carina J

22 Oct 2013 15:49

Den såg läcker ut!... jag ska skriva av det receptet!

Svar: jaa då gör det!..
Alexandra

Kommentera

Publiceras ej