
En cheesecake-liknande efterrätt som ser ut och smakar lyxigt, men är enkel att fixa.
Tänk på att pajen behöver 3 timmar i kylskåpet!
Tänk på att pajen behöver 3 timmar i kylskåpet!
Pajdeg | ||
12 st | ||
75 gram | ||
Fyllning |
||
3 st | ||
3 dl | ||
1 dl |
250 gram |
200 gram |
Tillagning
8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
4 kommentarer
Dinner is served
22 Oct 2013 10:57
Åh gud vad gott det där ser ut, får försöka slänga ihop nåt liknande. Tack för tipset!
ELIN
22 Oct 2013 12:36
åh vad gott :)
Jeanette
22 Oct 2013 13:05
Den är galet god - baka den!!!
Carina J
22 Oct 2013 15:49
Den såg läcker ut!... jag ska skriva av det receptet!
Kommentera