för 8 pers

Ingredienser

1 kg risgrynsgröt, köpt eller hemlagad
3 dl vispgrädde
50 g hackad mandel (kan uteslutas)
2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Gelé
1/2 kg färska eller djupfrysta bär t ex körsbär, hallon, jordgubbar
2 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
5 dl saft (utspädd), välj samma smak som bären


Blanda Gelésockret och gröten i en gryta och koka upp. Rör i Vaniljsockret och mandeln. Låt svalna något. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i gröten.

Häll upp i en serveringsskål. Låt svalna. Lägg bären ovanpå gröten.

Koka upp saft och Gelésocker och låt koka i 1/2 minut. Häll saften över bären.

Ställ i kylskåp till serveringen.